Golden Senior Cup 2005

Soutěž pro všechny práceschopné zlaté retrívry, kteří dosáhli věku 8 let.

Prestižní defilé veteránů, skládající se z exteriérové a pracovní části,
se zadáváním titulů „The Best Golden Veteran in Show 2005“, „The Best Golden Veteran of Gun Dogs 2005“
a „The Best Dual Purpose Golden Veteran 2005“.

Konalo se v neděli 18. září 2005 od 8 hod. v honitbě MS Trhoň ve Strašicích (okr. Rokycany). ...mapa

Přihláška /doc/ a plakát /doc/ ke stažení

Golden Senior Cup
2005:
  Katalog výstavy
  Soudcovská tabulka
  Zahájení, výstava
  Pracovní část - pole, les,
  voda; Slavnostní vyhlášení
  Výsledková listina
  Publicita
 

Zakladatel soutěže: Chovatelská stanice The Best Baron
Záštitu převzal: OMS Rokycany, MS Trhoň Strašice

Cíl: ukázat, že i Váš veterán se těší správné péči, díky níž je i přes svůj věk stále ve skvělé kondici.

Účast: Soutěže se mohou zúčastnit všichni zlatí retrívři, kteří dosáhli veteránského věku 8 let, bez ohledu na členství jejich majitelů v chovatelských klubech.

Program:

Kritéria soutěže:

1. Během přehlídky veteránů a posouzení jejich exteriéru bude respektován „Výstavní řád ČMKU“. Postupně nastoupí dle katalogových čísel, přidělených dle data narození, ve dvou skupinách psi a následně feny. V každé z nich bude provedeno ohodnocení všech přihlášených jedinců a určeno pořadí prvních čtyř. Z vítězů ve skupině psů i fen bude vybrán vítěz přehlídky, který obdrží titul „The Best Golden Veteran in Show 2005“. Všichni posuzovaní jedinci obdrží katalog, písemné ohodnocení a medaili, vítěz navíc pohár.

2. Pracovní část soutěže bude posuzována dle ZŘ ČMMJ pro Všestranné zkoušky retrívrů. Účastí v této soutěži však nezískává pes loveckou upotřebitelnost. Pořadí soutěžících bude určeno losem. Disciplíny slídění, nahánění a stopa živé zvěře budou v limitu, s ohledem na věk soutěžících, zkráceny na polovinu. Pes, který obdrží známku 0 nebo na disciplínu vůbec nenastoupí, není z dalšího posuzování vyloučen a může dále pokračovat v soutěži. Všichni účastníci obdrží tabulku s bodovým ohodnocením, vítěz obdrží titul „The Best Golden Veteran of Gun Dogs 2005“ a bude mu předán pohár.

3. Pro výsledné pořadí budou sečtena obě bodová skóre získaná v části exteriérové i pracovní, a to následujícím způsobem: „The Best Golden Veteran in Show 2005“ – 288 bodů (odpovídá min. počtu bodů pro I. cenu v lovecké části), V1 – 280 bodů, V2 – 270 bodů, V3 – 260 bodů, V4 – 250 bodů, V – 240 bodů, VD – 216 bodů (odpovídá min. počtu bodů pro II. cenu v lovecké části), D – 144 bodů (min. počet bodů pro III. cenu v lovecké části). Účastník, který nenastoupí nebo odstoupí v exteriérové části posuzování, získává v této 0 bodů, avšak může dále pokračovat v soutěži. K bodům z části exteriérové budou přičteny body dle tabulky pro VZ z části pracovní a bude stanoveno a vyhlášeno výsledné pořadí všech účastníků. Všichni soutěžící obdrží diplom, upomínkový dárek, od sponzorů věcné ceny a vítěz navíc pohár a titul „The Best Dual Purpose Golden Veteran 2005“.

Doklady nezbytné pro účast: průkaz původu (předkládá se při prezenci, výsledky z této soutěže nebudou do PP zapisovány) a očkovací průkaz s atestem veterináře (veterinární podmínky standardní: atest ne starší než 3 dny pro účastníky z jiných okresů než RO; pes musí být klinicky zdravý a v imunitě proti vzteklině a infekčním chorobám – očkování ne starší než 1 rok a ne mladší 30 dnů)

Veterinární dohled a občerstvení v průběhu celé akce bude zajištěno. K účasti srdečně zveme všechny přátele a příznivce tohoto krásného, ušlechtilého a pracovitého plemene.

Přijímáme nadále nabídky na sponzoring.

Sponzorství poskytli:

  • fa Jaroch - dovozce krmiva NUTRO Choice
  • fa Grand s.r.o. - vydavatel Myslivecké encyklopedie
  • fa 2vm Services s.r.o. - cestovní agentura
  • paní Eva Píchová a Jindra Hermannová - výcvik retrívrů v Praze
  • fa Lukeš Rakovník - zakázková výroba psích bud

    Uzávěrka přihlášek: 15.9.2005. Přihlášky zasílejte na adresu pořadatele, symbolické startovné 250,- Kč.

    Pořadatel si vyhrazuje právo na změnu organizace soutěže.

    Spojení: Z Prahy asi 50minut, po dálnici D5, sjet exit 50, dále 100m na křižovatce vpravo na silnici 605 - směr Rokycany, dále 100m na křižovatce vlevo - směr Medový Újezd, tam vlevo, projet vesnicí do lesa na panelovou silnici, tam vlevo, projet lesem, na konci panel. silnice vpravo, asi po 2 km jsou Strašice.

    Sraz v restauraci U Anděla v 7:00 - 7:30 – příjezd bude značen. Mapa zde...

    Podrobnější info, rezervace ubytování apod. obdržíte u pořadatele: ChS The Best Baron, Ing. Vladimír Melion, Cekov 5, 338 08 Zbiroh, tel.: 604 708 641, e-mail: baron@bestbaron.cz , www.goldenretriever.cz/goldenseniorcup .

     

    Návrat na hlavní stránku Pozdravné a pochvalné dopisy sem